top of page

September Solen

Hej alla föräldrar, här kommer lite info från oss.


Vi är nu i full gång med våra aktiviteter, Måndag utedag för alla barn, Torsdagar har vi Naturskolan, övriga dagar Montessoripass, yoga och vårt tema. Vi har också fokus på språket, vi har språklek, läser böcker och besöker biblioteket.


Efter barnens intresse med vattenlek har vi denna termin tema H2O vatten, vi kommer att jobba med temat ute och inne på olika sätt. Några barn har plockat grankottar och vi har satt dem i vatten och som experiment så ska vi se vad som händer med dem.

Vi har fått en ny veranda på baksidan och barnen har skördad potatisen som vi har planterat i våras.


Vi har gjort en kulturhylla i hallen där vi har föremål från olika världsdelar, om ni föräldrar har någon liten sak får ni gärna ta med till förskolan. Några föräldrar skrev också välkommen på era språk på föräldramötet, ni kan komplettera ni som inte har skrivit.


Som ni kanske har sett har vi fått nya barn på Solen. Vi säger välkommen till Klara, Ayah, Gaia och deras föräldrar.


Vi vill påminna alla föräldrar igen, att inte ta med några nötter på förskolan, vi har barn som är allergiska.


På föräldramötet bestämdes att om ni vill fira era barns födelsedagar får ni ta med frukt i olika former. Vi säger grattis till Alexander som fyller år nu i september.


Vi vill att barnen är här på förskolan senast kl. 9 och att ni föräldrar har sett att barnen har rätt kläder (efter vädret) på sig när ni lämnar dem samt vänliga respektera era barns tider ni har skrivit på kontraktet.


Viktiga datum:

  • 4/10 fotografering

  • 24/10 FN dagen (kultur kväll)

  • 23/10 personalmöte, vi stänger kl. 16.00

Mvh Kickie, Maria, Ivanka och Monika

21 views0 comments

Recent Posts

See All

September Pluto

Hej alla barn och föräldrar Tack för ett trevligt föräldramöte, för er alla som inte kunde komma vill vi berätta att under den här terminen kommer vi att arbeta med djurtema, då många av våra barn vis

September Venus

Nu har vi varit igång en tid med alla era barn. Vi lär känna varandra mer och mer för varje dag och barnen börjar komma in i våra rutiner. Vi välkomnar Kiara med familj som börjat sin inskolning den 1

Augusti Venus

Nu är vi igång igen efter en härlig och behövlig ledighet/semester. Vi välkomnar gamla och nya barn med familjer till oss. Barngrupp: Vi har överinskolat nästan hela vår barngrupp till Pluto. Nu har v

Opmerkingen


bottom of page