top of page

Viktig info

Respektera våra regler för att förskolan ska fungera

Klädlista
  • Bekväma inneskor

  • Uppsättning ytterkläder, regnrock och stövlar

  • Mjukisbyxor/tights/leggings – 2st

  • T-shirt & Långärmat, 2-st av varje

  • Trosor/Kalsonger – 2-3 par

  • Cardigan/Tjocktröja – 1 st

  • Om ditt barn har speciella krav, kan du givetvis skicka med andra saker.

När ditt barn är sjuk

Om barnet är sjukt vill vi att ni meddelar oss på förskolan så fort som möjligt. Meddela oss också när barnet ska komma tillbaka, senast samma morgon som ditt barn kommer tillbaka till förskolan. Vid till exempel feber och maginfluensa ska barnet vara hemma en sjuk- eller feberfri dag efter sjukdomen. Detta för att ditt barn ska orka med tempot som är på förskolan innan det kommer tillbaka. Vid maginfluensa stannar eventuella syskon hemma för att minska smittspridningen.

Hämtning & Lämning

​Förälder följer sitt barn in på förskolan och meddelar personalen att man har kommit. Det samma gäller vid hämtning. Meddela alltid om det är någon annan än föräldern som hämtar på förskolan. Detta kan meddelas per telefon, via lapp eller vid möte med personal. Om ditt barns vistelsetid ändras, meddela detta senast en vecka innan, så vi vet hur dagens måltider ser ut till antalet.

Registerkoll av personal

För att börja arbeta inom förskola, skola fritidshem och annan pedagogisk verksamhet, krävs att personen visar ett utdrag ur belastningsregistret. Utdraget beställs av Rikspolisstyrelsen. Den som inte visat registerutdrag får inte anställas, anlitas eller tas emot i verksamheten.

Tystnadsplikt

​All personal på förskolan har tystnadsplikt förutom när det finns misstankar om vanvård eller misshandel. Då har personalen så kallad anmälningsplikt som innebär att de måste anmäla detta till polis och/eller sociala myndigheter.

bottom of page