top of page

September Pluto

Hej alla barn och föräldrar

Tack för ett trevligt föräldramöte, för er alla som inte kunde komma vill vi berätta att under den här terminen kommer vi att arbeta med djurtema, då många av våra barn visade intresse för djuren.


Varje barn har olika uppfattningar och är intresserade av olika djur så vi kommer att arbeta med bondgårdsdjur, skogsdjur och safaridjur . Barnen har i skapande gjort handavtryck med olika färger och olika djur. I miljön har vi pedagoger målat en miljö till djuren, där barnen kan skapa möten och en plats för samtal tillsammans och med djuren. Vi kommer att fortsätta med att ge barnen möjlighet att ta med sitt favoritdjur till vattenleken och göra tvättövningar.

Barnen arbetar samtidigt med montessoriövningar i smågrupper, mest omtyckt är det rosa tornet. Barnen kommer att utmanas vidare i finmotorikövningar där små muskler utmanas tex att göra eget armband och trä pärlor.


Rörelse och grovmotorik, Varje dag är vi ute på våran gård, Barnen har gått på många promenader i närområdet, varje barn tog med sig ett favoritdjur till en gräsmatta för att mata. Vi har varit i lillaskogen och stora skogen och sett vad som växer där. Barnen utmanas i grovmotorik genom att klättra längst stigarna och upp och ner för backarna, många vill stanna kvar i skogen så vi fortsätter utmana barnen att gå till skogen.

Vi uppmärksammar årstiden hösten, barnen ser att löven får olika färger på träden. Barnen smakar på äpplen direkt från träden.


Viktiga datum:

4/10 fotografering

23/10 förskolan stänger kl. 16.00 för personalmöte

Med vänlig hälsning Grazyna och Linda

12 views0 comments

Recent Posts

See All

September Solen

Hej alla föräldrar, här kommer lite info från oss. Vi är nu i full gång med våra aktiviteter, Måndag utedag för alla barn, Torsdagar har vi Naturskolan, övriga dagar Montessoripass, yoga och vårt tema

September Venus

Nu har vi varit igång en tid med alla era barn. Vi lär känna varandra mer och mer för varje dag och barnen börjar komma in i våra rutiner. Vi välkomnar Kiara med familj som börjat sin inskolning den 1

Augusti Venus

Nu är vi igång igen efter en härlig och behövlig ledighet/semester. Vi välkomnar gamla och nya barn med familjer till oss. Barngrupp: Vi har överinskolat nästan hela vår barngrupp till Pluto. Nu har v

bottom of page