September Pluto

Hej alla barn och föräldrar

Tack för ett trevligt föräldramöte, för er alla som inte kunde komma vill vi berätta att under den här terminen kommer vi att arbeta med djurtema, då många av våra barn visade intresse för djuren.


Varje barn har olika uppfattningar och är intresserade av olika djur så vi kommer att arbeta med bondgårdsdjur, skogsdjur och safaridjur . Barnen har i skapande gjort handavtryck med olika färger och olika djur. I miljön har vi pedagoger målat en miljö till djuren, där barnen kan skapa möten och en plats för samtal tillsammans och med djuren. Vi kommer att fortsätta med att ge barnen möjlighet att ta med sitt favoritdjur till vattenleken och göra tvättövningar.

Barnen arbetar samtidigt med montessoriövningar i smågrupper, mest omtyckt är det rosa tornet. Barnen kommer att utmanas vidare i finmotorikövningar där små muskler utmanas tex att göra eget armband och trä pärlor.


Rörelse och grovmotorik, Varje dag är vi ute på våran gård, Barnen har gått på många promenader i närområdet, varje barn tog med sig ett favoritdjur till en gräsmatta för att mata. Vi har varit i lillaskogen och stora skogen och sett vad som växer där. Barnen utmanas i grovmotorik genom att klättra längst stigarna och upp och ner för backarna, många vill stanna kvar i skogen så vi fortsätter utmana barnen att gå till skogen.

Vi uppmärksammar årstiden hösten, barnen ser att löven får olika färger på träden. Barnen smakar på äpplen direkt från träden.


Viktiga datum:

4/10 fotografering

23/10 förskolan stänger kl. 16.00 för personalmöte

Med vänlig hälsning Grazyna och Linda

0 views

Söderberga Allé 28, 168 62, Bromma

info@planetenmontessori.com

08 428 719 59 /  070 885 98 14
Vi följer Sthlm Kommuns riktlinjer för öppettider

Just nu har vi öppet: 06:30 - 17:30

© 2018 av Montessoriförskolan Bromma Planeten